Vakantie in België

Vakantiehuizen in België

Op vakantie naar België? De meest populaire regio voor een vakantie in België is de Belgische Ardennen. De Ardennen is prima geschikt voor wandelaars en mensen die een actieve vakantie zoeken. Liever een huisje aan zee huren langs Belgische kust? Huur een vakantiehuis in de badplaatsen Oostende of Knokke-Heist.

Bekijk vakantiehuizen

Vakantiehuis in België huren

Wil je een vakantiehuis in België huren? Een vakantie bij onze zuiderburen staat garant voor Belgisch speciaalbier, bourgondisch eten en een heuvel- en berglandschap. Naast een particulier vakantiehuis of chalet in België zijn er ook volop mogelijkheden op een vakantiepark. Ideaal om je vakantie met de kids door te brengen.

​​​​​​​​​​​​​​Je kunt België grofweg opdelen in twee gebieden: Vlaanderen en Wallonië. In Vlaanderen is het grootste gedeelte Nederlandstalig. Verder vind je hier de Belgische Kust en de grote steden Antwerpen & Brussel. Wallonië, het zuidelijke gedeelte van België, is voor het grootste gedeelte Franstalig en is bij ons beter bekend als de Belgische Ardennen. Vanuit je vakantiehuis of chalet in de Ardennen zijn er talloze mogelijkheden voor een actieve vakantie.

Vakantiehuis in de Belgische Ardennen

De Belgische Ardennen zijn uitermate geschikt voor degene die houden van wandeltochten, raften, rotsklimmen of fietsen. Vanuit je vakantiehuis of chalet in de Ardennen zijn er tal van gezellige stadjes te bezoeken vol historische gebouwen, begijnhoven en musea. Ontdek plaatsen zoals Dinant, Spa, Luik of Namen. Degene die kiezen voor een vakantie in het zuidelijke gedeelte van de Ardennen kunnen ook kiezen voor een uitstapje naar Frankrijk, Duitsland of Luxemburg. Ga je liever voor luxe? Kies dan voor een luxe vakantiewoning met een sauna, jacuzzi of (privé) zwembad. 

Vakantiehuis aan de Belgische kust

Net als in Nederland vind je in het westen van België ook een kuststreek langs de Noordzee. De bekende Belgische kustplaatsen Knokke, Oostende, Zeebrugge en Blankenberge zijn uitermate geschikt voor het huren van een vakantiehuis aan zee. Vanuit je vakantiehuis of appartement kun je op ontdekkingstocht langs de boulevards vol sfeervolle restaurants en Belgische biercafés. ​​​​​​​Naast vakantiehuizen en appartementen bieden wij ook een aantal moderne vakantieparken aan op loopafstand van het strand. Je vindt ze door te zoeken op de regio West-Vlaanderen en vervolgens selecteer je bij ligging "op een vakantiepark".

Wintersport in België

In de Belgische Ardennen vind je een beperkt aantal mogelijkheden om te wintersporten. België leent zich vooral goed voor het langlaufen maar je vindt er ook een aantal hellingen van enkele kilometers om te skiën. Wintersporten in België is en blijft vanwege de beperkte hoogte sterk afhankelijk van het weer. Je vindt de wintersportmogelijkheden o.a. in Baraque de Fraiture, Ovifat en Butgenbach (langlaufen). Deze plaatsjes liggen allemaal in de omgeving van Vielsalm, Stavelot en ten oosten van Malmedy richting de Duitse grens. 

Populaire regio's in België

Ardennen - Luxemburg

Ardennen - Luik

Ardennen - Namen

 Henegouwen

Antwerpen

West-Vlaanderen

Belgisch Limburg

Belgische kust

Bekijk alle vakantiehuizen in België

Vakantieparken voor het hele gezin

Bekijk alle vakantieparken in België

Huur het vakantiehuis dat bij je past

Populaire vakantiethema's in België

Vakantie met de hond

België

Vakantiehuizen met sauna

België

Card image

Vakantiehuizen met zwembad

België

Luxe vakantvilla's

België

Ontdek veelzijdig België

Uitgelichte vakantiehuizen in België

Villa Anaïs

Blankenberge, Kust, België

12 personen

5 slaapkamers

4 badkamers

€ 371 per nacht

Appartement Goldsands II 402

De Haan, Kust, België

4 personen

2 slaapkamers

1 badkamer

€ 109 per nacht

Vakantiehuis Bbrik

Alveringem, Binnenland, België

4 personen

2 slaapkamers

1 badkamer

€ 110 per nacht

Appartement Residentie Astrid

Bredene, Kust, België

4 personen

1 slaapkamer

1 badkamer

€ 103 per nacht

Appartement Zeeflat

De Haan, Kust, België

4 personen

1 slaapkamer

1 badkamer

€ 86 per nacht

Appartement Jong & Blij 2

De Haan, Kust, België

6 personen

3 slaapkamers

1 badkamer

€ 171 per nacht

Appartement Schietbaanstraat

Oostende, Kust, België

5 personen

3 slaapkamers

1 badkamer

€ 140 per nacht

Appartement Isabelle

De Haan, Kust, België

4 personen

1 slaapkamer

1 badkamer

€ 85 per nacht

Appartement Residentie Albatros

Bredene, Kust, België

4 personen

2 slaapkamers

2 badkamers

€ 115 per nacht

Vakantiehuis Sunparks Oostduinkerke aan Zee

Oostduinkerke, Kust, België

4 personen

2 slaapkamers

1 badkamer

€ 143 per nacht

Alle vakantiehuizen in België