Vakantie op Cyprus

Vakantiehuizen op Cyprus

Wil je een vakantiehuis, luxe villa met zwembad of appartement op Cyprus huren? Een vakantiehuis op Cyprus huren is ideaal voor wie op zoek is naar een zon, zee & strand tijdens een verblijf in een particulier vakantiehuis met zwembad of een vakantiewoning met uitzicht op zee.

Bekijk vakantiehuizen

Zoek & boek je vakantie naar Cyprus

Vakantiehuis op Cyprus huren

Cyprus is na Sicilië en Sardinië het grootste eiland in de Middellandse Zee. Het land staat bekend om de wijngaarden, velden vol olijfbomen en prachtige bloemen. Verder vind je op Cyprus prachtige stranden, ruïnes, mozaïken en veel spectaculaire bergketens.

​​​​​​​Tijdens je verblijf in een vakantiehuis op Cyprus zul je merken dat er diverse culturen en invloeden zijn terug te vinden. Zo was Cyprus vroeger een Britse kolonie wat je kunt terugzien doordat er links gereden wordt. Het eiland is verdeeld en je ziet dat Noord-Cyprus veel Turkse invloeden kent terwijl het zuiden van Cyprus meer vergelijkbaar is met Griekenland. In Nicosia, de hoofdstad van Cyprus kun je dit goed zien waar de grens tussen Noord- en Zuid-Cyprus dwars door de stad loopt.

Cyprus kent zachte winters en warme droge zomers en is één van de droogste en zonnigste eilanden in het Middellandse Zeegebied. Door een vakantiehuis of appartement met zwembad te huren op Cyprus beschik je altijd over de nodige verkoeling.

Het eiland Cyprus telt twee internationale luchthavens: Paphos en Larnaca. Vanaf Amsterdam vlieg je hier in ongeveer 4 uur naar toe. 

 

Populaire vakantiebestemmingen op Cyprus

Ben je een liefhebber van zon, zee & strand? Huur een vakantiehuis aan zee bij één van de populaire stranden in het zuiden van Cyprus. De meest toeristische badplaatsen zijn Paphos, Ayia Napa, Limassol & Larnaca. In het zuiden vind je de meeste zandstranden terwijl Noord-Cyprus meer bestaat uit rotsachtige baaien. De populairste (bad)plaats in het noorden is het havenstadje Kyrenia.

Ook liefhebbers van de bergen zitten op Cyprus goed. In het midden van het eiland vind je het Troödosgebergte met de berg Olympus (ca. 1950m) als hoogste punt. Tijdens warme dagen is dit gebergte een prima plek voor verkoeling. Vanuit je vakantiehuis in de regio Limassol is het Troödosgebergte goed bereikbaar.

Vakantieregio's Cyprus

Vakantiehuizen Protaras

​​​​​​​Vakantiehuizen  Paphos

Vakantiehuizen Larnaca

Bekijk alle vakantiehuizen op Cyprus

Vakantiehuis bij het strand huren op Cyprus

Wil je een vakantiehuis of villa bij het strand huren? Hieronder vind je een selectie van de beste mogelijkheden voor je strandvakantie op Cyprus. Klik op de tegel om de vakantiehuizen te zien. 

Aphrodite's Beach

Konnos Bay

Pissouri Beach

Nissi Beach

Coral Bay