Vakantie in Italië

Vakantiehuizen Elba

Op zoek naar een particulier vakantiehuis of appartement op het eiland Elba voor de Italiaanse kust? Verken het eiland Elba, waar Napoleon naar toe verbannen was, vanuit een comfortabele vakantiewoning op dit eiland in Italië.

Bekijk vakantiehuizen

Vakantiehuis op Elba huren

Wanneer je wilt overnachten op Elba vind je hieronder diverse particuliere vakantiehuizen en appartementen. Zo kun je ervoor kiezen om een paar nachten te verblijven in een comfortabel appartement. Doordat Elba niet zo groot is zitten de vakantiewoningen allemaal op relatief korte afstand van het strand. Wil je langer op Elba verblijven? Ook dan zijn er voldoende vakantiehuizen beschikbaar. Ons aanbod varieert van appartementen tot luxe vrijstaande vakantievilla's met zwembad. Ook zijn er diverse vakantiehuizen met uitzicht op zee te vinden. Gebruik de zoekfilters hieronder en boek je vakantie naar het eiland Elba in Italië.

Ligging & bereikbaarheid van Elba

Het eiland Elba, officieel isola d'Elba, hoort bij de provincie Livorno (bij ons bekend als Toscane) en ligt tussen het eiland Corsica (Frankrijk) en de Italiaanse kust. Elba is overwegend bergachtig en heuvelachtig en in totaal zo'n 27 kilometer lang. Qua oppervlakte kun je dit eiland vergelijken met de Nederlandse Waddeneilanden Ameland of Schiermonnikoog. Verder is Elba na Sicilië en Sardinië op gepaste afstand het derde grootste eiland van Italië. Echte bergen ga je niet vinden op Elba want met een hoogte van ongeveer 1000 meter is de top van de Monte Capanne het hoogste punt op dit eiland.

Elba is los van de naam wellicht wat minder bekend maar zeker de moeite waard om eens te bezoeken. Het eiland Elba heeft met Rio Marina en Portoferraio pittoreske en gezellige havenstadjes. Daarnaast kun je via prachtige routes door de natuur en heuvels het eiland met de auto rondrijden. Uiteraard ontbreekt de Italiaanse keuken niet op Elba.

​​​​Vanaf het vasteland van Italië kun je via Piombino de overtocht maken naar Rio Marina of Portoferraio. Ook vanaf het eiland Corsica is er een overtocht mogelijk. Er vaart een boot van Bastia naar Portoferraio.

Bezienswaardigheden op Elba

Het gezellige stadje Portoferraio is direct één van de bekendste stadjes op het eiland Elba. Portoferraio is de plek waar Napoleon heeft verbleven toen hij verbannen werd naar Elba. Je kunt hier zijn twee villa's nog bezichtigen. De ene villa is gelegen in het centrum en de andere villa (Palazzina dei Mulini) doet dienst als museum en is hoger gelegen aan de rand van Portoferraio.  Vanaf deze locatie heb je een schitterend uitzicht over de stad en de Middellandse zee. Vanaf Palazzina dei Mulini zie je in de verte Forte Falcone liggen wat ook een bezoekje waard is.
​​​​​​​
Los van de historische bezienswaardigheden is er voor de liefhebber van zon, zee en strand ook voldoende te beleven. Elba heeft doordat het een eiland is ruim 140 kilometer kustlijn met een aantal mooie stranden. Het eiland is ideaal voor het huren van een vakantiehuis aan zee. Een aantal van deze populaire stranden vind je bij de plaatsjes Capo Bianco, Fetovaia (enorm wit zandstrand),  Marina di Campo en Biodola.