Vakantie in Italië

Vakantiehuizen Ligurië

Ben je op zoek naar een leuke vakantiebestemming met een vleugje Italiaanse charme? Overweeg dan om een vakantiehuis te huren in het prachtige Ligurië! Geniet van een vakantiehuis met uitzicht op zee of kies voor één van de vele vakantiewoningen met zwembad.

Bekijk vakantiehuizen

Vakantiehuis in Ligurië huren

Ligurië, gelegen aan de noordwestelijke kust van Italië, is een prachtige regio langs de Middellandsee zee. De streek Ligurië begint op grens met Frankrijk en loopt helemaal door tot het plaatsje La Spezia, waar het grenst aan Toscane. Vanwege de ligging aan de Middellandse Zee heb je te maken met milde winters en warme zomers. Dit maakt Ligurië een geliefde vakantiebestemming voor het huren van een vakantiewoning. Het huren van een vakantiehuis in Ligurië is overigens niet alleen populair bij mensen die op zoek zijn naar een strandvakantie. Ook liefhebbers voor een flinke wandeling in de Ligurische Alpen kiezen voor een vakantieverblijf in Ligurië.

Goed om te weten: de meeste vakantiehuizen die wij verhuren in Ligurië zijn gelegen in de zogenaamde Rivièra di Ponente. Deze regio kent veel populaire badplaatsen en loopt vanaf Ventimiglia tot aan Genua. Zoek je liever een vakantiehuis aan de andere kant van Genua, richting Toscane? Klik dan hier voor ons overige aanbod van vakantiehuizen in Ligurië.

Populaire vakantiebestemmingen in Ligurië

Enkele populaire plaatsen in Ligurië voor het huren van een vakantiehuis zijn Sanremo, Ventimiglia en La Spezia. Je vindt hier een mix van appartementen en particuliere vakantiehuizen, veelal met een schitterend uitzicht op zee. Daarnaast zijn veel vakantiewoningen in Ligurië voorzien van een (privé) zwembad. 


Vakantiehuizen Sanremo:

In de populaire badplaats Sanremo vind je diverse zandstranden waar je, veelal tegen betaling, heerlijk kunt genieten van zon, zee en strand. Ook de stad zelf heeft genoeg te bieden. Zo kun je vanaf La Pigna naar boven lopen waarna je een prachtig uitzicht over de stad hebt. De meeste vakantiehuizen en appartementen die wij verhuren in Sanremo hebben een schitterend uitzicht op zee.

Vakantiehuizen Bordighera:

Bordighera is een andere badplaats in Ligurië en gelegen tussen de bekendere badplaatsen Sanremo en Ventimiglia. Je vindt in Bordighera de nodige luxe villa's, sommige nog bewoond, andere die dienen als museum of openbaar gebouw. Veel van deze mooie villa's zijn ontworpen door Charles Garnier, die o.a. ook het Monte Carlo casino ontwierp. Vanuit je appartement of vakantiehuis in Bordighera is het strand altijd dichtbij. Zoek je een actieve bezigheid? Er zijn diverse paden die vanaf de kust het heuvellandschap inlopen. Op de top vind je de Monte Nero, een krater van een slapende vulkaan. Tijdens je wandeling heb je een fantastisch uitzicht om de zee. 

Vakantiehuizen Ventimiglia:
Een andere leuke plek voor het huren van een vakantiehuis in Ligurië is in de directe omgeving van Ventimiglia. Ventimiglia is een klein historisch stadje op korte afstand van de Franse grens. Je vindt hier onder andere het oude Romeinse theater van Albintilium en zijn perfect bewaard gebleven overblijfselen. De stad bestaat uit twee delen en wordt opgesplitst door de rivier de "Roya" die uitmondt in zee. Het oude gedeelte van Ventimiglia is gebouwd op een heuvel en hier vind je onder andere de "Cattedrale di Santa Maria Assunta". Wanneer je nog iets verder doorloopt heb je een schitterend uitzicht op het nieuwere gedeelte en op zee. Iedere vrijdag is er markt in Ventimiglia, waar veel mensen op afkomen. Een groot gedeelte van het centrum is op dat moment niet bereikbaar met de auto.

Vakantiehuizen La Spezia: 
Het huren van een vakantiehuis in La Spezia geeft je de mogelijkheid om de prachtige kustlijn van de Ligurische regio te verkennen, evenals de nabijgelegen Cinque Terre en Portovenere. Vakantiehuizen in La Spezia variëren van schilderachtige appartementen in het historische centrum tot ruime villa's met zwembad en uitzicht op de zee. Tijdens je vakantie kun je heerlijk genieten op één van de stranden van La Spezia of een boottocht maken langs de kust om de pittoreske dorpjes van de Cinque Terre te verkennen. Degene die iets actievers zoekt kan kiezen voor een wandeling door het prachtige Parco Nazionale delle Cinque Terre.

Fietsvakantie in Ligurië

Zoek je een vakantiehuis voor je fietsvakantie in Ligurië? Huur van een vakantiewoning of appartement in de buurt van San Lorenzo al Mare, Ospedaletti of Sanremo. Bij deze steden vind je De "Pista Ciclabile" (fietspad in het Italiaans), een populaire fietsroute langs de Ligurische kust in Italië. De Pista Ciclabile strekt zich uit over een afstand van ongeveer 24 kilometer tussen de steden San Lorenzo al Mare en Ospedaletti, langs de voormalige spoorlijn van de Italiaanse spoorwegen. Dit traject dat ooit deel uitmaakte van de spoorlijn die Ventimiglia met San Remo verbond, is nu omgebouwd tot een verkeersvrij fietspad met een route langs de prachtige kustlijn van Ligurië.

De route is over het algemeen vlak en goed onderhouden, waardoor het ideaal is voor zowel beginners als ervaren fietsers. Bovendien zijn er verschillende rustplaatsen en picknickplekken langs de route, evenals cafés en restaurants.