Italiaanse gastvrijheid op Sicilië

Vakantiehuizen in Agrigento

Het gebied Agrigento ligt in het zuidwesten op Sicilië, direct aan de kust van de Middellandse zee. De "hoofdstad" van deze regio, is net zoals in alle streken op Sicilië, de gelijknamige stad Agrigento. De stad Agrigento is een middelgrote stad en met zo'n 60.000 inwoners beduidend kleiner dan andere steden op Sicilië zoals Palermo, Catania, Messina of Syracusa die allemaal meer dan 100.000 inwoners tellen.

Bekijk alle vakantiehuizen in Agrigento, Sicilië

Vakantiehuis of appartement in Agrigento huren

De meest voor de hand liggende opties om in de regio Agrigento te komen zijn vliegen naar Trapani, Palermo of Catania. In alle gevallen heb je zo'n 2uur reistijd met de auto om vanaf het desbetreffende vliegveld in Agritento te komen.

Wil je met de auto naar Agrigento dan kun je overvaren van het vaste land van Italië naar Messina. Vanaf Messina is de stad Agritento ruim 3 uur rijden.

Valle dei Templi in Agrigento

Het gebied Agrigento ligt in het zuidwesten op Sicilië. De hoofdstad van dit gebied, is net zoals in alle streken, de gelijknamige stad Agrigento. Net buiten Agrigento vind je de absolute hotspot van de regio: de tempelvallei, ook wel Valle dei Templi genoemd. Vanuit de verte zie je de goed bewaard gebleven Griekse tempels al snel opdoemen. Het bezichtigen van de tempels is zeker de moeite waard en de liefhebber kan dit direct combineren met een bezoekje aan de nabij gelegen botanische tuin.

Scala dei Turchi in Realmonte

Een andere bezienswaardigheid in Agrigento is de Scala dei Turchi (de Turkse trappen) in het plaatsje Realmonte. Scala dei Turchi is een witte kalkstenen klif aan de kust. Deze is door wind en regen zodanig uitgesleten dat er trappen zijn ontstaan. In Realmonte zijn er diverse uitzichtspunten om dit fenomeen te bewonderen. Het is ook mogelijk om via het strand de Scala dei Turchi zelf op te gaan.

Natuur in de regio Agrigento

Agrigento is qua natuur een stuk kaler en geler dan andere regio's op Sicilië. Wil je toch de natuur in kun je kiezen voor de natuurparken Foce del Fiume Platani in Ribera of Torre Salsa in Siculiana. Goed om te weten: Torre Salsa is alleen goed begaanbaar in de droge maanden. Om Torre Salsa te kunnen bereiken moet je met de auto over een slecht begaanbare grind/zandweg rijden. Wat je ook kunt doen is de auto ergens aan het begin proberen te parken en dan te voet verder gaan. Het is een behoorlijke wandeling maar als je er eenmaal bent zeker de moeite waard. Met een beetje geluk heb je nagenoeg het hele (zand)strand voor jezelf.

Stranden in Agrigento

De strandliefhebber kan zich goed vermaken in plaatsjes zoals Siculiana Marina, San Leone of Realmonte. De meeste stranden op Sicilië zijn, in tegenstelling tot Italië zelf bijvoorbeeld, zandstranden. Ook in de zee zelf loopt het zand in de meeste gevallen door.

Eilanden die behoren bij Agrigento

​​​​​​​Wist je overigens dat de Pelagische Eilanden ook tot de streek Agrigento behoren? Het eiland Lampedusa is de bekendste en tevens het grootste eiland. De andere twee zijn de eilanden Linonsa & Lampione. Vanuit de havenstad Porto Empedocle kun je per boot naar het eiland Lampedusa toe. Doordat deze eilanden wel zo'n 200 kilometer bij Sicilië vandaan liggen moet je wel rekening houden met een vaartijd van 4-8 uur.

Vakantiedorpen in Agrigento, Sicilië

Sciacca

Menfi

 Castelvetrano

Realmonte

Agrigento

Selinunte

Ribera

Mazara del Vallo

Vakantiehuizen in Agrigento, Sicilië

Bekijk alle vakantiehuizen in Agrigento

Vindt de vakantie die bij je past

Vakantiehuizen op Sicilië

Vakantie met de hond

Sicilië

Vakantiehuizen met sauna

Sicilië

Card image

Vakantiehuizen met zwembad

Sicilië

Luxe vakantiehuizen

Sicilië

Agrigento, Sicilië, Italië

Uitgelichte vakantiehuizen

Appartement Tenute D'Angelo

Agrigento, Sicilië, Italië

6 personen

3 slaapkamers

2 badkamers

€ 59 per nacht

Vakantiehuis Une vague de plaisir

Default, Sicilië, Italië

6 personen

2 slaapkamers

2 badkamers

€ 102 per nacht

Villa Appartamento Piano Terra

Realmonte, Sicilië, Italië

6 personen

2 slaapkamers

1 badkamer

€ 102 per nacht

Marinella House

Selinunte, Sicilië, Italië

4 personen

2 slaapkamers

2 badkamers

€ 71 per nacht

Vakantiehuis Oasi

Selinunte, Sicilië, Italië

8 personen

4 slaapkamers

2 badkamers

€ 298 per nacht

Appartement Seccagrande

Ribera, Sicilië, Italië

2 personen

1 slaapkamer

1 badkamer

€ 27 per nacht

Vakantiehuis Le Dune - Cocus

Menfi, Sicilië, Italië

6 personen

3 slaapkamers

2 badkamers

€ 180 per nacht

Villa Appartamento Menfi

Menfi, Sicilië, Italië

4 personen

3 slaapkamers

1 badkamer

€ 66 per nacht

Vakantiehuis Timpi Russi Trilo 1 piano

Sciacca (ag), Sicilië, Italië

4 personen

2 slaapkamers

1 badkamer

€ 61 per nacht

Villa Altea

Menfi-AG, Sicilië, Italië

6 personen

3 slaapkamers

3 badkamers

€ 359 per nacht