Vakantie in Portugal

Vakantiehuizen in Portugal

Een vakantiehuis huren in Portugal? Met meer dan 800 kilometer kustlijn is Portugal een goede bestemming wanneer je een vakantiehuis aan zee zoekt. De populairste regio in Portugal is de Algarve, een ideale plek voor overwinteraars. De meeste vakantiehuizen in Portugal zijn dan ook terug te vinden in de Algarve.

Bekijk vakantiehuizen

Vakantiehuis huren in Portugal

Zoek je een vakantiehuis aan zee in de Algarve? Of toch liever de natuur verkennen vanuit je vakantiewoning in het noorden van Portugal? Met ruim 300 particuliere vakantiehuizen in Portugal hebben we voor elk wat wils. Zoek & boek hieronder je vakantie naar Portugal.

Particulier vakantiehuis in Portugal huren

Een vakantie naar Portugal is erg populair onder Nederlandse toeristen. Portugal heeft een 800 kilometer lange kustlijn aan de Atlantische oceaan, waarvan het meest bekende deel de Algarve is. Als liefhebber van zon, zee & strand huur je een vakantiehuis of appartement direct aan de kust in Portugal. Enkele populaire kustplaatsen in de Algarve zijn Lagos, Faro, Olhão en Albufeira. Wil je het meest zuidelijke puntje vasteland van Europa bezoeken? Maak dan een uitstapje naar Sagres.

Toch is Portugal meer dan alleen zon, zee & strand. Ook natuurliefhebbers heeft Portugal genoeg te bieden. Het noorden van Portugal is bergachtig en heeft een wat koeler en natter klimaat. Vanuit je vakantiehuis in Noord-Portugal kun je volop genieten van het meest ruige en groene gebied van Portugal. In het noordoosten van Portugal vind je drie natuurparken, allemaal gelegen in Tras-Os-Montes. Een ander prachtig gebied is het eiland Madeira. Het kleurrijke Madeira biedt fantastische uitzichten en verder vind je er watervallen, grotten en mooie kustlijnen.

​​​​​​​Cultuurliefhebbers kunnen hun vakantiehuis huren in de buurt van de Portugese steden Porto of Lissabon. Lissabon, de hoofdstad van Portugal, is gelegen aan de westkust bij de Atlantische Oceaan. de havenstad Porto is de tweede stad van Portugal en ligt een stuk noorderlijker dan Lissabon. Porto kent een rijk verleden als havenstad en het centrum is zelfs één van de oudste van Europa. Langs de Douro rivier kun je direct één van de portkelders bezoeken.

Luxe vakantiehuizen met zwembad in Portugal

Ben je op zoek naar een luxe vakantievilla met privé zwembad in Portugal? Dankzij het heerlijke klimaat in Portugal hebben de meeste particuliere vakantiehuizen die wij verhuren een eigen of gedeeld zwembad. Zo heb je altijd verkoeling bij je vakantiewoning zonder dat je eerst naar het strand hoeft te reizen. Ook wanneer je besluit een appartement in Portugal te huren zijn deze vaak voorzien van een (gedeeld) zwembad.

Vakantiehuis om te overwinteren in Portugal

De populairste regio voor het huren van een vakantiehuis als je wilt overwinteren in Portugal is de Algarve. De Algarve is het warmste en droogste gedeelte van Portugal. Zeker langs de zuidkust van Portugal is het in de winter al snel een graad of 18 en is het prima vertoeven in je vakantiehuis. Wel zijn de avonden en nachten met temperaturen rond de 10 graden fris te noemen. Het huren van een comfortabel vakantiehuis in Portugal is in de winter ook geen overbodige luxe. Je zult namelijk weleens een dagje binnen doorbrengen omdat in deze periode van het jaar de meeste neerslag valt in Portugal. Als alternatief voor de Algarve kun je er ook voor kiezen om te overwinteren in een vakantiehuis in Alentejo. Alentejo is de streek net boven de Algarve en kent ook milde temperaturen tijdens de wintermaanden.

Vakantiebestemmingen in Portugal

Algarve

Omgeving Porto

Omgeving Lissabon

Madeira

Centraal Portugal

Alentejo

Bekijk alle vakantiehuizen in Portugal

Vakantiehuizen met zwembad in Portugal

Bekijk alle vakantiehuizen met zwembad in Portugal

Huur de vakantiewoning die bij je past

Populaire thema's in Portugal

Vakantie met de hond

Portugal

Vakantiehuizen met sauna

Portugal

Card image

Vakantiehuizen met zwembad

Portugal

Exclusieve vakantiehuizen

Portugal

Vakantiehuizen in Portugal

Uitgelichte vakantiewoningen

Vakantiehuis Mariana

Gale, Algarve, Portugal

8 personen

4 slaapkamers

4 badkamers

€ 193 gemiddeld
per nacht

Appartement Pine Hills Platina

Vilamoura, Algarve, Portugal

4 personen

2 slaapkamers

2 badkamers

€ 346 gemiddeld
per nacht

Vakantiehuis Do Condado (CAH126)

Caminha, Noorden/Porto, Portugal

4 personen

2 slaapkamers

1 badkamer

€ 85 gemiddeld
per nacht

Villa Monte da Torre

Loulé, Algarve, Portugal

8 personen

4 slaapkamers

3 badkamers

€ 185 gemiddeld
per nacht

Vakantiehuis Riviera

Sintra, Lissabon-Taagvallei, Portugal

4 personen

1 slaapkamer

1 badkamer

€ 119 gemiddeld
per nacht

Vakantiehuis Monte dos Vieiras

Paderne, Algarve, Portugal

3 personen

1 slaapkamer

1 badkamer

€ 89 gemiddeld
per nacht

Vakantiehuis Douro view

Melres-Gondomar, Noorden/Porto, Portugal

6 personen

3 slaapkamers

2 badkamers

€ 131 gemiddeld
per nacht

Studio Sal

Albufeira, Algarve, Portugal

2 personen

1 slaapkamer

1 badkamer

€ 226 gemiddeld
per nacht

Vakantiehuis Quinta do Cerro (EOI130)

Estoi, Algarve, Portugal

6 personen

3 slaapkamers

2 badkamers

€ 189 gemiddeld
per nacht

Appartement Bela Vista (PMO130)

Portimão, Algarve, Portugal

2 personen

1 slaapkamer

1 badkamer

€ 97 gemiddeld
per nacht